Door klanten beoordeeld met een 5/5!
100+ ondernemers geholpen
Coaching met resultaatgarantie

Zet je gezondheid op 2

Geloof het of niet, maar veel mensen die ik spreek zetten hun eigen gezondheid niet op 1. Alles voor het bedrijf. Ze bewegen te weinig, eten slecht en hebben weinig oog voor rustmomenten.

Gas geven, dat is waar het om draait.

Vijf jaar geleden deed ik hetzelfde. Eten en bewegen dat zat wel goed, maar rustmomenten die had ik niet. Ik stond altijd aan en wilde overal het maximale uithalen. Met een flinke burn-out tot gevolg.

Een uitspraak waar ik toen nog in geloofde:

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan.”

In Japan blijkt dit overigens wel te kunnen. Daar is het arbeidsethos iets te ver doorgeslagen en werken mensen zich soms letterlijk dood. Karoshi noemen ze dat. Sommige ondernemers die ik spreek doen wel een beetje aan Karoshi.

Een beetje dan, want diep van binnen weten ze wel dat ze op sommige vlakken wat kunnen veranderen. Maar ze vinden het lastig om bij zichzelf te beginnen. Ze besteden liever aandacht aan hun bedrijf, want als het met hun bedrijf goed gaat dan zijn ze zelf ook gelukkig. Dit is precies de reden waar het fout kan gaan. Want als je jouw volledige identiteit koppelt aan je bedrijf. Wie ben je zelf dan nog?

De basis voor een gezond bedrijf dat ben jijzelf. Als jij de juiste focus hebt en vertrouwen uitstraalt, dan zal je dit terugzien in het bedrijfsresultaat. Uiteindelijk is dit de basis voor succes. Dit geldt overigens niet alleen voor je bedrijfsresultaat, maar ook voor je privé situatie. Want als ondernemer heb je veel ballen in de lucht te houden.

Vroeg of laat krijg je de rekening gepresenteerd. De hoogte van de rekening is voor iedereen verschillend. En sommigen zijn bereid om daar een hele hoge prijs voor te betalen. De keuze is uiteindelijk aan jou.

Wil je verder sparren over dit onderwerp? Plan dan een gratis kennismaking in.